Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Στο νοσοκομείο κατέληξε ηλικιωμένη η οποία δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άτομο που της έκλεψε τη τσάντα της. Ο δράστης παραμένει άφαντος ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Την προστασία του κράτους ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας.

Το περιστατικό συνέβη στις 18.00 χθες το απόγευμα στην περιοχή Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία η 73χρονη γυναίκα περπατούσε σε δρόμο της περιοχής όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άτομο που την προσέγγισε από πίσω. Ο δράστης φέρεται να την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να πέσει στο έδαφος και ακολούθως της άρπαξε τη τσάντα - που σύμφωνα με την καταγγελία περιείχε χρηματικό ποσό περίπου 400 ευρώ και τα κλειδιά του σπιτιού της - και εξαφανίστηκε. 

Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου κρατήθηκε για νοσηλεία καθώς φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κάταγμα ισχίου. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Προστασία από το κράτος ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας

Το Κράτος θα πρέπει να εξεύρει τρόπους προστασίας της ευάλωτης ομάδας των άνω των 65 ετών πολιτών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον ηλικιωμένων το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται, μετά το πρόσφατο περιστατικό στον Μόλο Λεμεσού όπου κτυπήθηκε βάναυσα ένας 65χρονος κατά τις πρωινές ώρες, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό με θύμα 73χρονη γυναίκα στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, προσθέτοντας πως και τα δυο αυτά περιστατικά περιλαμβάνονται σε ένα μακρύ κατάλογο κακοποίησης, παραμέλησης και οικονομικής εκμετάλλευσης ηλικιωμένων, τόσο εντός όσο και εκτός του οικείου περιβάλλοντός τους.

«Για πολλοστή φορά το Παρατηρητήριο καλεί το Κράτος να αναγνωρίσει επιτέλους το πρόβλημα και να εξεύρει τρόπους προστασίας της ευάλωτης ομάδας των 65 ετών και άνω χωρίς καθυστέρηση, διότι τα περιστατικά με θύματα τους ηλικιωμένους αυξάνονται καθημερινά», υπογραμμίζεται σχετικά, ενώ το Παρατηρητήριο καλεί επίσης την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για την Τρίτη Ηλικία και να προτεραιοποιήσει δράσεις και πολιτικές για ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση.

«Είναι καιρός η κοινωνία μας να αντιδράσει δυναμικά και να προστατέψει τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και όχι να τους συμπεριφέρεται ως να είναι άνθρωποι Τρίτης Κατηγορίας. Οι σημερινοί ηλικιωμένοι της Κύπρου έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα θυσιάζοντας τα πάντα, ιδιαίτερα μετά το 1974 και τις απανωτές οικονομικές κρίσεις, για την ευημερία αυτής της χώρας και δεν δικαιούται κανένας και με οποιονδήποτε τρόπο να πετάει στα σκουπίδια την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή τους προσφορά», καταλήγει η ανακοίνωση.