Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές

Συνεχίζει τα «τερτίπια» ο καιρός, καθώς από το καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών, το γυρίζει σε βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Για ασταθείς καιρικές συνθήκες κάνει λόγο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί μετά από καιρό, κάτω από τους 30 βαθμούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, στην ατμόσφαιρα, από το βράδυ της Κυριακής, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση και σχετικά ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, από το βράδυ της Κυριακής, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται αρχικά να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή πτώση.