Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το δρόμο της υλοποίησης με την κατάθεση του θεμέλιου λίθου πήρε το συγκρότημα κοινωνικής κατοικίας «Ιάνθη» στη Λάρνακα που ανεγείρεται από τον Οργανισμό Αναπτύξεως Γης.

Στην ομιλία του ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης επικεντρώθηκε στη νέα στεγαστική πολιτική που τροχιοδρομεί η Κυβέρνηση καθώς όπως ανέφερε ως κοινωνία βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς στεγαστικής κρίσης που αγγίζει κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά. Όπως ανέφερε «Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει τον σχεδιασμό ενός νέου πλαισίου Στεγαστικής Πολιτικής, καθώς και τη σύσταση Ενιαίου Στεγαστικού Φορέα, ο οποίος θα έχει την ευθύνη διαμόρφωσης της Στεγαστικής Πολιτικής του Κράτους προς αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών».

Το υπό ανέγερση συγκρότημα αποτελείται από 34 διαμερίσματα ενώ στην πρώτη φάση θα αποτελείται από 24 οικιστικές μονάδες. 

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΑΓ, Ελένα Κούσιου Χατζηδημητρίου τόνισε ότι «Ο Οργανισμός έχει σαράντα χρόνια που ιδρύθηκε προσπαθεί διαχρονικά να δουλεύει για τους σκοπούς που έχει ιδρυθεί. Έχει βοηθήσει τουλάχιστον πέντε χιλιάδες οικογένειες. Ο στόχος μας είναι η ανάμιξη του πληθυσμού ώστε να είναι όλοι, να νιώθουν ίσοι, να είναι ίσοι που πρέπει να είναι».

Στα σκαρία και άλλες προτάσεις

Ο Δήμος Λάρνακας επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση και συνέχιση της κοινωνικής στήριξης της Επαρχίας τις οποίες θα προωθήσει στον ΚΟΑΓ μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας «ο Δήμος Λάρνακας και αρκετοί άλλοι Δήμοι, έχουν τη βούληση να προχωρήσουν σε ενέργειες σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ ο οποίος έχει την τεχνογνωσία και διάθεση συνεργασίας με την Ένωση Δήμων Κύπρου, προβαίνουν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις».

Της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου προηγήθηκε υπογραφή της κτητορικής πράξης και Αγιασμός.

 

1