Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΙΘ

Δύο 24ώρα προτού συμπληρωθεί ένας μήνας από την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους και με τις έρευνες να έχουν παγώσει για λίγο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε και αποκαλύπτει και νέο υλικό  το οποίο όπως μαθαίνουμε βρίσκεται και στον ανακριτικό φάκελο της υπόθεσης.

Μετά τα όσα παρουσιάσαμε πριν από δύο μέρες, με φωτογραφίες που παρουσίαζαν το λευκό όχημα του Άγγελου Περικλέους να κινείται σε δρόμους της πρωτεύουσας νωρίς το πρωί της 21ης Απριλίου, αλλά και τον κύριο κατηγορούμενο να μεταβαίνει σε περίπτερο της πρωτεύουσας περίπου την ίδια ώρα, απόψε φέρνουμε στην επιφάνεια βίντεο που λήφθηκε μόλις λίγη ώρα προτού το λευκό όχημα παραδοθεί στις φλόγες, στο πεδίο βολής Παλιομετόχου.

Το βίντεο γράφει 6:42 το πρωί, προέρχεται από τη λεωφόρο Νίκης, στη Λευκωσία, και καταγράφει ένα λευκό όχημα το οποίο είναι ήδη ανάμεσα στα οχήματα που έχουν κατασχεθεί για την υπόθεση, να μπαίνει σε πρατήριο καυσίμων, ακολουθούμενο από το επίσης λευκό όχημα του Άγγελου Περικλέους.

Το πρώτο όχημα μπαίνει στο πρατήριο με τον οδηγό να ζητά από τον υπάλληλο να του βάλει βενζίνη, αλλά και να γεμίζει δύο παγούρια χρώματος μπλε, τα οποία κουβαλούσε στο πορτ-μπακάζ.

Το δεύτερο λευκό όχημα, αυτό του θύματος, βρίσκεται ακριβώς απέναντι σταθμευμένο και λίγα λεπτά αργότερα, αφού κάνει επαναστροφή, φεύγει από το σημείο ακολουθούμενο από το πρώτο λευκό αυτοκίνητο.

Σε άλλο υλικό που εξασφαλίσαμε καταγράφεται ο 24χρονος κύριος κατηγορούμενος να αναχωρεί στις 7:23 μαζί με πρόσωπο, τριάντα-οκτώ χρόνων, το οποίο αναφέρεται ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, από το σπίτι του δεύτερου στην Κοκκινοτριμιθιά.

Να υπενθυμίσουμε  ότι μέρος του υλικού που αποκαλύπτουμε βρίσκεται και στα χέρια των ανακριτών της αστυνομίας, που διερευνούν την πολύκροτη υπόθεση.

Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο «φώς» ο ΑΝΤ1

 

Οι έρευνες στο σημείο όπου πιστεύεται ότι διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα, φαίνεται πως θα αρχίσουν ξανά την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως καταγραφεί το ρεπορτάζ, η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στην Τόχνη, και το γεγονός ότι μέλη της ΕΜΑΚ και της πολιτικής άμυνας κλήθηκαν να μεταβούν στη σκηνή για να βοηθήσουν, τόσο χθες όσο και σήμερα, καθώς και το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ της Κυριακής μεταξύ Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, είναι οι δύο λόγοι που άλλαξαν τον σχεδιασμό της ΑΔΕ Λεμεσού σχετικά με τις έρευνες, οι οποίες σταματούν για τέσσερα  24ώρα.

Την ίδια ώρα στα εργαστήρια του αρχηγείου αστυνομίας βρίσκονται αρκετά τεκμήρια για εξετάσεις.

Ανάμεσά τους και όσα βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη κατά τις σαρωτικές έρευνες.

Πρόκειται για μια παγωνιέρα, σχοινιά, καθώς επίσης και ένα κομμάτι πλαστικού από προφυλακτήρα, με τους ανακριτές να προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν προέρχεται από το όχημα που εντοπίστηκε λίγα 24ώρα μετά την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους ακινητοποιημένο στον αυτοκινητόδρομο  και με σκασμένο ελαστικό.

Να υπενθυμίσουμε κλείνοντας ότι η  έναρξη της δίκης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου και υπό κράτηση παραμένουν τόσο ο 24χρονος βασικός κατηγορούμενος, όσο και ο 71χρονος θείος του, ενώ η μητέρα του αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.