Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νομική Υπηρεσία

Στη Νομική Υπηρεσία διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης σχεδιαζόμενης δολοφονίας Ρώσου δημοσιογράφου που διαμένει στην Κύπρο, μετά τις έρευνες από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Οι αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε δύο πρόσωπα 62 και 56 ετών τα οποία τελούν υπό κράτηση και είναι αντιμέτωπα με το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου.
Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος δημοσιογράφου που διαμένει μόνιμα στην Πάφο, φέρεται να έστησε 62χρονος Ρώσος που συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, οι δυο Ρώσοι σχεδιάζαν να δολοφονήσουν Ρώσο δημοσιογράφο που διαμένει στην Κύπρο. Το συμβόλαιο θανάτου έκλεισε ένας εκ των δύο, και συγκεκριμένα ο Ρώσος 62 ετών ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, την δολοφονία θα αναλάμβανε 56χρονος από τη Ρωσία ο οποίος είχε φτάσει στην Κύπρο τις προηγούμενες ημέρες και διέμενε σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό. Η αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα και προχώρησε στη σύλληψη του την περασμένη Παρασκευή όπου ο 56χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστήριο το οποίο διέταξε την 6ήμερη κράτησή του.

Το Σάββατο (13/05) οι αρχές, συνέλαβαν και τον 62χρονο ο οποίος οδηγήθηκε και αυτός στο δικαστήριο και τέθηκε υπό 5ήμερη κράτηση.