Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ενώπιον της Ιεράς Συνόδου τίθεται η καταδίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για άσεμνη επίθεση  16χρονης το 1981 όπου θα ληφθούν αποφάσεις βάσει των Ιερών Κανόνων και του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας.

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής:

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος σε σχέση με την καταδίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, επιθυμεί να δηλώσει τα εξής:

α) Η Ιερά Σύνοδος στην προσεχή συνεδρία της θα ασχοληθεί αναλυτικά και διεξοδικά με το θέμα και θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις, βάσει των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

β) Η Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις οποθενδήποτε και αν προέρχονται, οι οποίες αντίκεινται στη χριστιανική πίστη και απάδουν προς το ήθος εκκλησιαστικών λειτουργών.

γ) Εκφράζει τη συμπάθεια του προς τα θύματα τέτοιων επιθέσεων και τους οικείους τους.

δ) Θα μελετήσει τρόπους με τους οποίους και η Εκκλησία θα συνεισφέρει στην καταπολέμηση εσφαλμένων νοοτροπιών, όπως π.χ. ο ανδροκεντρισμός και ο σεξισμός, οι οποίες προάγουν κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών.