Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες
*Φωτογραφία Αρχείου

Ανδρας ηλικίας 36 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με την άφιξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 26 πρόσωπα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαϊου εντοπίστηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ένα σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο. Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 19 άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι».

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ το σκάφος τους βυθίστηκε λόγω της κακής του κατάστασης.

Προστίθεται ότι «από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 9ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων».

Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Οι υπόλοιποι 25 επιβάτες, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.