Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χατζηγιάννης Πόθεν Έσχες

Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναρτήθηκαν τα Πόθεν Έσχες του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα και του Υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη, στα οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες για την ιδιοκτησία ακινήτων, την συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις, την κατοχή μετοχών σε εταιρείες και τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, έχει πλέον ο Υφυπουργός Πολιτισμού, καθώς αγγίζει τα €3.000.000. Συγκεκριμένα είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή Αττικής, αξίας €360.000, μονοκατοικίας στην Γλυφάδα, με εκτιμώμενη τρέχουσα αξία τις €900.000, μονοκατοικίας στην Πάρο 775 ΤΜ, αξίας €1.150.000, οικίας και διαμερίσματος στην Αγλαντζιά και τεσσάρων χωραφιών στο Παραλίμνι, στα τρία εκ των οποίων με αποπεράτωση κατοικίας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου, της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου, που ξεπερνούν τις €400.000. Είναι ιδιοκτήτης οχήματος αξίας €20.000, ενώ έχει μετοχές σε 7 επιχειρήσεις, εκ των οποίων στις 5 κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Χωρίς ακίνητη περιουσία

Ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, εν αντιθέσει με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, δεν έχει ακίνητη περιουσία. Είναι ιδιοκτήτης δύο οχημάτων, το ένα μεταχειρισμένο και το δεύτερο ακινητοποιημένο, ενώ αναφέρεται ότι έως τον Μάρτιο του 2023, ήταν Δ/ντης και μέτοχος σε Εταιρεία Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης Επιχειρήσεων, από την οποία έλαβε κατά το τελευταίο έτος ποσό ύψους €12.000.

Έχει καταθέσεις που αγγίζουν τις €15.000 στην Ελληνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, ενώ στο Πόθεν Έσχες του αναφέρει και το ποσό των €76,700  που έλαβε για την υπηρεσία του ως μέλος της Βουλής μέχρι τον Μάιο του 2021.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας δηλώνει ότι έχει τρία δάνεια, όλα εξυπηρετούμενα, τα δύο οικιστικά.

Μετά την δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες του ΥΠΑΜ και του Υφυπουργού Πολιτισμού, εκκρεμεί μόνο το Πόθεν Έσχες της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Ειρήνης Πική, με την προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων να λήγει, όπως ανακοίνωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 31 Μαίου.

Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Υφυπουργού Πολιτισμού

Δείτε ΕΔΩ το Πόθεν Έσχες του Υπουργού Άμυνας