Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές καταιγίδες

Χειμώνα μυρίζει ο Μάιος, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προετοιμάζει για καταιγίδες και χαλάζι αύριο Σάββατο (06/05). Ως προς αυτό μάλιστα εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί και θα εκπνεύσει στις 18:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, κατά το διάστημα αυτό θα παρατηρούνται καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση, κυρίως στο εσωτερικό και τις βόρειες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις με το ενδεχόμενο ελαφράς βροχής κυρίως στα ορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.