Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σδδσ

Πρωτοφανείς όσο και σοβαρές κατηγορίες κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, από τον τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπου. Μιλώντας στο podcast «Legal Matters», ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης  του ζήτησε να μην ερευνήσει την υπόθεση με τον φιλικό αγώνα  Καρμιώτισσας – Απόλλων.

Άμεση όσο και έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος αφού έκανε λόγω για ψευδείς και χυδαίους ισχυρισμούς πέρασε στην αντεπίθεση.

«Με θλίβουν οι άκρως ψευδείς και ετεροχρονισμένοι ισχυρισμοί του εν λόγω κυρίου, που δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και χυδαίοι ισχυρισμοί ενός ατόμου που απέτυχε στη σημαντική αποστολή που του ανετέθη, κάτι που οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής που δεν ήτο διατεθειμένα να ανεχτούν την αδυναμία επιτέλεσης των υψηλών του καθηκόντων».

Αφού σημείωσε πως στην περίπτωση που όσα αναφέρει ο κος Παπαχαραλάμπους  είναι αληθή, ο ίδιος όφειλε, για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και να προβεί σε δημόσια καταγγελία, ο Νίκος Αναστασιάδης  ανέφερε πως παρά τις δικές τους  παραινέσεις για να αποχωρήσει από την θέση του, λόγω του κάκιστου των σχέσεων του με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, ο κος Παπαχαραλάμπους αρνείτο πεισματικά καθιστώντας, εν τη ουσία, την Επιτροπή ανενεργή.

«Προκαλεί ακόμη απορία το ετεροχρονισμένο της “καταγγελίας” του κ. Παπαχαραλάμπους, λαμβάνοντας υπόψη πως τόσο στην επιστολή παραίτησης του από Πρόεδρος της Επιτροπής όσο και στη δημόσια σχετική δήλωση του δεν επικαλέστηκε ποτέ τα όσα εκ των υστέρων επικαλείται».

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε παράλληλα τόσο τον νυν Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας όσο και τα προηγούμενα μέλη, να αναφέρουν κατά πόσο δέχθηκαν καθ’ οιανδήποτε στιγμή παρεμβάσεις, είτε από τον  ίδιο είτε μελών της Κυβέρνησης του και αν τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παπαχαραλάμπους είχαν υποπέσει στην αντίληψη τους ή αν είχαν ενημερωθεί σχετικώς από τον ίδιο.

Σφήνα στην δημόσια κόντρα μπήκε το απόγευμα το ΑΚΕΛ ζητώντας την άμεση παρέμβαση των θεσμών.

ΑΚΕΛ

«Οι καταγγελίες του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για παρεμβάσεις του Νίκου Αναστασιάδη στο έργο του προκειμένου να μην ερευνήσει συγκεκριμένη υπόθεση για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σοβαρές. Ο Γενικός Εισαγγελέας, οι διωκτικές αρχές και η Αρχή Κατά της Διαφθοράς θα έπρεπε να είχαν ήδη δράσει».