Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Κάθε γειτονιά θα αποκτήσει κοινωνικό λειτουργό ο οποίος θα είναι σε επικοινωνία με τους λειτουργός ευημερίας. Οι κάτοικοι κάθε περιοχής, καθώς και οι πολίτες των δήμων και των κοινοτήτων θα «περιτριγυρίζονται» από τους αρμόδιους λειτουργούς μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος με διάρκεια έξι μηνών.

Όπως έχει αναφέρει στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου «Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο το Υφυπουργείο επενδύει σε μεγάλο βαθμό, μιας και θα ανταποκρίνεται και θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών.»

Πρόσθεσε ότι «αφορά ένα πρόγραμμα το οποίο θα καταφέρει να αναγνωρίσει, να εντοπίσει αλλά και να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες των πολιτών, σε κοινοτικό αλλά και εξατομικευμένο επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί πιλοτικά για έξι μήνες, σε οκτώ δήμους και κοινότητες.»

Ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού

Ο κοινωνικός λειτουργός της γειτονιάς, σύμφωνα με την Υφυπουργό θα χαρτογραφεί την περιοχή στην οποία θα βρίσκεται. «Θα έρχεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές, με οργανωμένα σύνολα, με την εκκλησία, με τον αστυνομικό της γειτονιάς, με τα σχολεία και με τα κέντρα υγείας.»

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας - Μαριλένα Ευαγγέλου:

«Ο κοινωνικός λειτουργός της γειτονιάς δεν θα είναι ποτέ στο γραφείο. Θα είναι πάντα στην κοινότητα.»

Μεταξύ άλλων η κ. Ευαγγέλου επισήμανε ότι ο κοινωνικός λειτουργός θα είναι σε συνεχές επικοινωνία με την υπηρεσία κοινωνικής ευημερίας για καλύτερα αποτελέσματα.

Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας - Μαριλένα Ευαγγέλου:

«Το πρόγραμμα θα αξιολογηθεί με στόχο να επεκταθεί παγκύπρια. Οι τοπικές αρχές επιζητούν τέτοια πρόγραμμα και τα έχουν ανάγκη.»