Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η μικρούλα Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε από ένα ενοικιαζόμενο σπίτι όπου παραθέριζαν οι γονείς της στην παραθαλάσσια πόλη Πράια ντα Λουζ, στην Πορτογαλία.

Προχθές το βράδυ, η οικογένεια του κοριτσιού, που δεν έπαψε στιγμή να ελπίζει και να την αναζητεί όλα αυτά τα χρόνια, διοργάνωσε μια τελετή με κεριά αφιερωμένη στη Μαντλίν, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της εξαφάνισης.

Στην τελετή έδωσε το παρών και η 18χρονη σήμερα μικρότερη αδελφή της Μαντλίν, ονόματι Αμελί, η οποία φωτογραφήθηκε δίπλα στους γονείς της. Σύμφωνα με την Daily Mail πρόκειται για τις πρώτες φωτογραφίες του κοριτσιού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τότε που ήταν νήπιο, και δίνουν μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει η μεγαλύτερη αδελφή της ως ενήλικη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που δημοσίευσε φωτογραφίες της κοπέλας, η Αμελί έφτασε με τους γονείς της, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚάν, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο χωριό της οικογένειας στο Λέστερσιρ.

«Είναι ωραίο που είμαστε όλοι εδώ αλλά η περίσταση είναι θλιβερή» ανέφερε στη πρώτη δημόσια δήλωσή της. Ο δίδυμος αδελφός της Αμελί απουσίαζε για άγνωστους λόγους.

Το κορίτσι, που σύντομα σχεδιάζει να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο, έφτασε στο σημείο της τελετή ντυμένη απλά, και προσευχήθηκε μαζί με τους δικούς της και τους φίλους της οικογένειάς της για τη Μαντλίν και άλλα παιδιά που αγνοούνται. Κατά τη διάρκεια της τελετής άναψε ένα κερί για την Μαντλίν και το εναπόθεσε στο μνημείο που κοσμούσαν φωτογραφίες της αδελφούλας της.