Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αλλάζει η διαδικασία της εξασφάλισης των φαρμάκων για τους χρόνιους ασθενείς μετά από πρόταση της Υπουργού Υγείας. Για τα νέα μέτρα διευκόλυνσης των ασθενών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η ίδια η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη επισημαίνοντας ότι υπήρχαν πάρα πολλά παράπονα με χρόνιους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς σε ουρές αναμονής για να προμηθευτούν φάρμακα τα οποία χρειάζονται κάθε μήνα από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Για το λόγο αυτό έπρεπε να βρεθεί εναλλακτική λύση.

Υπουργός Υγείας:

«Προτεραιότητα μας είναι να διευκολύνουμε τους ασθενεις αυτούς, μειώνοντας με κάθε τρόπο πρόσθετες διαδικασίες του ΟΚΥπΥ.»

Οι αλλαγές ως προς την διευκόλυνση των ασθενών

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Υγείας, έχουν δοθεί οδηγίες στον ΟΚΥπΥ όπως οι χρόνιοι ασθενείς προμηθεύονται ένσημα για 3 ή 4 μήνες, έτσι ώστε να μην απαιτείται η μηνιαία επίσκεψή τους στα ταμεία των νοσηλευτηρίων. Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 η κ. Κανάρη «πλέον ο κάθε ασθενής θα μπορεί να προμηθεύεται από μια επίσκεψη, κουπόνια για πέραν των δύο μηνών με σκοπό την αποφυγή της επιπρόσθετης ταλαιπωρίας.»

Στη συνέχεια, η Υπουργός Υγείας επεξήγησε τη διαδικασία αυτή τονίζοντας ότι αρχικά οι ασθενείς θα προμηθεύονται τα κουπόνια, στη συνέχεια θα παρουσιάζουν τη συνταγή στην πρώτη αρμόδια θυρίδα και στον αρμόδιο γραφέα, θα εντοπίζεται η συνταγογράφηση τους και τέλος θα καταβάλλεται το πόσο πληρωμής ανάλογα με τα κουπόνια. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, ο ασθενής θα προχωράει στην δεύτερη αρμόδια θυρίδα όπου θα γίνεται εκτέλεση της συνταγής, με στόχο τη διευκόλυνση των ασθενών.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρόσφατη πρόταση της κ.Κανάρη, έχει καταργηθεί η τρίτη θυρίδα η οποία υπήρχε μέχρι πρόσφατα και πρόσθετε ακόμη ένα «εμπόδιο» στην ολοκλήρωση της εκτέλεσης της συνταγογράφησης των ασθενών. 

Υπουργός Υγείας:

«Σε μεταγενέστερο στάδιο θα γίνουν προσπάθειες να παραμείνει μόνο μια θυρίδα.»