Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ενώπιον του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις προτάσεις που ετοιμάζονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για αποσυμφόρηση των Κεντρικών Φυλακών.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου στο πλαίσιο επίσκεψης της στο χώρο των Φυλακών.

Σύμφωνα με την Υπουργό, «η ομάδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις και σκέψεις για να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετα προγράμματα που αφορούν την επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία και επίσης σε προγράμματα που αφορούν και αποθεραπεία μέσα στις φυλακές αλλά και επίσης και επιμορφωτικές προτάσεις».

Η Υπουργός σχολίασε και το θέμα με το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων για το οποίο είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών.

 «Με μεγάλη ικανοποίηση μπορώ να πω ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επεξεργάζεται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις μας κρατά ενήμερους και θεωρώ ότι μπορούν να μας δώσουν κάποιες λύσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που εμπίπτουν στην αλλαγή της νομοθεσίας και εισαγωγής νέων προτάσεων σχετικά με τις ποινές και το βραχιολάκι, είναι κάτι στο οποίο δεν έχουμε καταλήξει αυτήν την στιγμή και αντιλαμβάνεστε ότι αφορά και την Βουλή» σημείωσε η Υπουργός.