Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στάση λεωφορείου

«Drive and Park». Αφήνεις το αυτοκίνητο σου στο ΓΣΠ, επιβιβάζεσαι σε ένα μικρό ηλεκτρικό λεωφορείο και φτάνει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτό ακριβώς επεξεργάζεται τη δεδομένη στιγμή το Υπουργείο Μεταφορών, ως ένα ακόμη μέτρο απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Γι’ αυτό το θέμα φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, λέγοντας ότι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία.

Συγκεκριμένα οι σκέψεις που γίνονται, είναι όπως ο εργαζόμενος αφήνει το αυτοκίνητο του σε ένα σημείο, με επικρατέστερο το ΓΣΠ, και από εκεί με τακτικές διαδρομές να μεταβαίνει στον χώρο εργασίας του.

«Μελετάται αυτή η λύση, υπάρχουν διαβουλεύσεις με τον ανάδοχο που θα τρέξει το έργο» σχολίασε ο κ. Βαφεάδης, σημειώνοντας ωστόσο πως ένα πρόβλημα που χρήζει λύσης, είναι η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών που παρατηρείται στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, σε πρώτη φάση μπορεί αυτό το πρόγραμμα να ενταχθεί στο ήδη υπάρχον δρομολόγιο που ξεκινά από την Αλάμπρα και καταλήγει στην Πλατεία Σολωμού. «Να εφαρμοστεί άμεσα και να εξυπηρετεί κόσμο, αλλά και στη συνέχεια, όταν έρθουν τα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Λευκωσία, να υπάρχει αυτή η επιπρόσθετη υπηρεσία με τα λεωφορεία».

Ξεκαθάρισε πως το «Drive and Park» θα μπορούν να το αξιοποιούν όλοι οι εργαζόμενοι, και όχι μόνο οι Δημόσιοι, ενώ κερδίζει έδαφος η επιχορήγηση εισιτηρίου, ώστε να πέφτει το κόστος μετακίνησης, και αυτό το μέτρο να αγκαλιαστεί από όσο περισσότερους.

Και όλα αυτά την ώρα που ήδη τρέχει η πρόσφατη απόφαση για ευέλικτο ωράριο δημοσίων υπαλλήλων, για τα αποτελέσματα του οποίου η κυβέρνηση αναμένει επίσημα στοιχεία αποτελεσματικότητας.