Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αδεποστα
*Φωτογραφία αρχείου

Με επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας ο Δήμος Στροβόλου τον ενημερώνει ότι με βάση τις πρόνοιες του Περί Σκύλων Νόμου του 2002, έχει προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για παγίδευση των αδέσποτων σκύλων στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα και με δεδομένο ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα δυνατά μέτρα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην Αστυνομία, η οποία είναι ενήμερη μετά από επιστολές και συναντήσεις τις οποίες είχαν.

Ο Δήμος Στροβόλου θεωρεί ότι η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τάξη, με τους αδέσποτους σκύλους να εντοπίζονται εκτός του Γραμμικού Πάρκου και στο πάρκο Αγίου Δημητρίου και στους χώρους της Αγγλικής Σχολής. Και επισημαίνει ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί σε προγραμματισμένη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και των αρμόδιων κυβερνητικών Τμημάτων, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Καλεί επίσης το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 99643044 ή στη Γραμμή του Πολίτη της Αστυνομίας στον αριθμό 1460, εάν έχει οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία ή εισήγηση για την αγέλη με τους αδέσποτους σκύλους.