Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τερματίστηκε ο αποκλεισμός του λιμανιού Λάρνακας ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη. Ωστόσο ο διαμαρτυρόμενος Σύνδεσμος Ακτοπλοϊκών προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει υλοποίηση των υποσχέσεων που έχουν δοθεί από την εταιρεία Kition Ocean Holdings και τον Δήμαρχο Λάρνακας, θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ακτοπλοϊκών, δόθηκαν υποσχέσεις αντιμετώπισης του προβλήματος και ζητήθηκε να δοθεί μια ευκαιρία για υλοποίηση των δεσμεύσεων, αντισταθμιστικών μέτρων και υποσχέσεων τόσο από την Kition Ocean Holdings όσο και από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Βύρα. Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε να παρακολουθείται η εξέλιξη και να ενημερώνεται όποτε είναι αναγκαίο. Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει υλοποίηση των υποσχέσεων θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα ληφθούν απαραίτητες αποφάσεις τις επόμενες 10 μέρες.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συνδέσμου, προστίθεται ότι οι εργασίες στην αποβάθρα και το εργοτάξιο δεν υπάρχουν στην πράξη. Μπορεί να υπάρχουν στα χαρτιά. «Καμία εργασία δεν γίνεται στην αποβάθρα. Το πρόβλημα παραμένει, και η  Kition Ocean Holdings σκότωσε την 40χρονη ακτοπλοΐα στην αποβάθρα. Κάποιοι επαγγελματίες θα μείνουν και χωρίς δουλειά.» αναφέρεται. 

 

Μάρκος Αλεξάνδρου - Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ακτοπλοϊκών:

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις και θα υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν.