Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπη

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν τον υπό αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας νόμο που αφορά τους ελέγχους στατικής επάρκειας τ/κ υποστατικών, πριν την παραχώρησή τους σε χρήστες, εξέφρασαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Βουλευτές, αν και επιφυλάχθηκαν για την τοποθέτησή τους για το θέμα την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναγνωρίζοντας ότι με την πρόνοια για στατικές μελέτες, αυξάνεται το κόστος για το κράτος, κάτι το οποίο η νομική υπηρεσία ανέδειξε ως αντισυνταγματικό, οι Βουλευτές σημείωσαν ότι δε θα έπρεπε να αποτελεί λόγο αναπομπής, καθώς αφορά θέμα ασφάλειας και υγείας. Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, σημείωσε ότι το κόστος μία στατικής μελέτης ανέρχεται στα 500 ευρώ, ενώ εργασίες επιδιορθώσεων που έγιναν σε υποστατικά, ελλείψει της σχετικής μελέτης, έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις τις 90.000 ευρώ.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι πέρα από τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας του νόμου, που τίθενται εκ μέρους της νομικής υπηρεσίας, ένας από τους λόγους της αναπομπής είναι και το γεγονός ότι εκκρεμεί νομοθετική πρωτοβουλία της εκτελεστικής εξουσίας για τη συνολική μεταρρύθμιση του πλαισίου διαχείρισης τ/κ περιουσιών, της οποίας ο νομοτεχνικός έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο, ώστε να τεθεί ενώπιον της Βουλής τον Ιούνιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος ανέφερε ότι η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ για το θέμα της αναπομπής θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. «Το θέμα δεν είναι μόνο η νομική, αλλά υπάρχει και η πολιτική διάσταση, αν θέλουμε δηλαδή οι συνάνθρωποί μας να είναι σε ασφαλείς κατοικίες».