Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μικρή Μαρία

Τέσσερις μήνες, τέσσερις μήνες μακριά από την καθημερινότητα, μακριά από τα ανέμελα χρόνια της ηλικίας της, μακριά από τη ζωή που ζούσε και θα έπρεπε να ζει κάθε παιδί στα τέσσερα του χρόνια. Κι όμως, βγήκε νικήτρια και έκανε ολόκληρη την Κύπρο να πιστεύει στα θαύματα.

«Την κρατούσαν οι Άγιοι, η Παναγία και ο Χριστός από το χέρι», είπε ο πατέρας της τετράχρονης Μαρίας που βγήκε νικήτρια από την σκληρή μάχη με το στρεπτόκοκκο και επέστρεψε χθες βράδυ στην Κύπρο από το Ισραήλ.

Ο Νικόλας Κωνσταντίνου μίλησε για την περιπέτεια της κορούλας του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι».

Οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, γίνονταν αιώνας στην εντατική στο Ισραήλ. Οι γονείς της δεν έφυγαν από κοντά της. Ήταν συνεχώς και οι δύο εκεί, 24 ώρες το 24ωρο.

«Τα πράγματα φαινόταν πόσο δύσκολα είναι από την αρχή, βλέπαμε ότι το μωρό μας έσβηνε σιγά σιγά», ανέφερε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Το «ρίσκο»

«Το να φύγουμε για το Ισραήλ ήταν μια απόφαση δύσκολη γιατί η κατάσταση της Μαρίας στις 21 του Δεκέμβρη ήταν τέτοια που δεν εξασφάλιζε τη σίγουρη διακομιδή της στο Ισραήλ», είπε και συμπλήρωσε πως, τους διαβεβαίωσαν από το Ισραήλ, ότι έρχονταν με τα κατάλληλα μηχανήματα, αλλά δεν γνώριζαν αν θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει.

Έκανε το ταξίδι «ρίσκο», και τα κατάφερε. Ο πατέρας της ευχαριστεί επανειλημμένα την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη για την πρωτοβουλία αλλά και για την καθημερινή επικοινωνία που είχαν.

Νικόλας Κωνσταντίνου- Πατέρας

Ποτέ δεν μας έδωσαν την εντύπωση ότι η Μαρία θα γίνει καλά, αλλά ποτέ δεν μας απέτρεψαν ότι δεν θα γίνει καλά

Η πιο δύσκολη  νύχτα

Αναφέρθηκε και στην πιο δύσκολη νύχτα που είχαν κατά τη νοσηλεία της, όπου είπε ότι, ένα μήνα μετά, ενώ είχε βγει από το μηχάνημα ecmo, χρειάστηκε να ξαναμπεί.

Νικόλας Κωνσταντίνου- Πατέρας

Εκεί που αναπτερώνονται οι ελπίδες σου, εκεί που βλέπεις το φως στο τούνελ, ξαφνικά συμβαίνει κάτι και επιστρέφεις πίσω. Εκείνη τη νύχτα δεν θα τη ξεχάσω ποτέ

Και έγινε το θαύμα

Η μικρή Μαρία αρχίζει να σημειώνει βελτίωση, η μία μέρα καλύτερη από την άλλη.

Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ξύπνησε όπως είπε ο κ. Νικόλας ήταν να τους φωνάξει. «Παπά, μαμά» και την αδερφή της τη «Σταύρια».

Το θετικό σύμφωνα με τον πατέρα της Μαρίας είναι ότι δεν θυμάται πολλά πράγματα από τη μάχη που έδινε καθημερινά για τη ζωή της.

Μηνύματα αγάπης

«Απίστευτη» χαρακτήρισε την κινητοποίηση του κόσμου όπου με μηνύματα, έδειχνε καθημερινά την στήριξη του στον δύσκολο αγώνα που έδινε η οικογένεια του στο Ισραήλ.

«Ήταν η μεγαλύτερη δύναμη που μπορούσαμε να πάρουμε για να σταθούμε στα πόδια μας», ανέφερε.

Τόνισε πως οι προσευχές του κόσμου, ήταν αυτές που βοήθησαν να γίνει το θαύμα.

«Η χαρά της ζωής, κρύβεται στα απλά, στα καθημερινά, στο να έχεις δίπλα σου τους ανθρώπους που αγαπάς και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Είναι άδικο να επιστρέψεις πίσω και να πεις, θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο…και δεν το έκανα».

Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει σε όλους μας. Πως η ευτυχία «κρύβεται» σε πράγματα που θεωρούμε δεδομένα. Είναι άλλες οι πραγματικές προτεραιότητες της ζωής η οποία μας δίνει μαθήματα καθημερινά.  

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πατέρας της μικρής Ηρωϊδας: