Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολειο μαθητες
*Φωτογραφία αρχείου

Τη Δευτέρα, η ΟΕΛΜΕΚ, αναμένεται να περάσει την πόρτα του Υπουργείου Παιδείας ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν και να συζητήσουν το καυτό θέμα των εξετάσεων τετραμήνων για τη νέα σχολική χρονιά.

Ρένα Γιαβρή, Αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ:

Είναι ένα καλοκαίρι, πρόκληση για μένα και για την ίδια την Υπουργό και το Υπουργείο για να εργαστούν γιατί πρέπει τον Σεπτέμβρη τα παιδιά να έρθουν πίσω, συγκεκριμένο σχέδιο αξιολόγησης.

Στο τραπέζι θα τεθούν οι αλλαγές και προτάσεις για αλλαγή του θεσμού και του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών.

Η ΟΕΛΜΕΚ εισηγείται να τερματιστεί η διεξαγωγή των τριών εξετάσεων στη τρίτη Λυκείου, λόγω του ότι το σύστημα που εφαρμόστηκε την τελευταία διετία αποδείχθηκε εξουθενωτικό για τους τελειόφοιτους μαθητές.

Αντιπρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ:

Σίγουρα ένα σχέδιο αξιολόγησης πρέπει να υπάρχει, αυτό είναι εκ των όνου άνευ, δεν γίνεται να μην αξιολογούνται τα παιδιά. Αυτό που θα ζητήσουμε και πάλι είναι αυτή η αξιολόγηση να μην αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και με τη μεγάλη βαρύτητα που δόθηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο μεταξύ σήμερα το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα για τις εξετάσεις του δεύτερου τετραμήνου που αφορά τα Λύκεια. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Μαΐου και τελειώνουν στις 26 Μαΐου.