Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόπη Κανάρη.

Σε τρεις βδομάδες αναμένεται να στελεχωθεί με επιπλέον ιατρούς το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου, διαβεβαιώνει η Υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», παραμονή της τρίωρης στάσης εργασίας των ιατρών του ΤΑΕΠ Πάφου, η Πόπη Κανάρη επισήμανε ότι η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον ιατρών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι συνεντεύξεις με τους ιατρούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εργαστούν στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ θα ολοκληρωθούν αυτή την βδομάδα.  

Δήλωσε πως «σε τρεις βδομάδες πιστεύω ότι θα έχουμε αποδοχή από κάποιους γιατρούς που είναι ήδη στον κατάλογο. Υπάρχει καθημερινή πίεση προς τον ΟΚΥπΥ για να επισπευσθούν οι προσπάθειες αυτές για να επιλυθούν προβλήματα τα οποία διαχρονικά έχουν παρουσιαστεί».

Η Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στην συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών να αναστείλουν την εξαγγελθείσα για αύριο τρίωρη στάση εργασίας στο ΤΑΕΠ Πάφου, με τους γιατρούς ωστόσο να μην κάνουν πίσω.  

«Έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Κούμα και να δείξουν κάποια κατανόηση στις δικές μου προσπάθειες έχει ενάμισι μήνα που ανέλαβα αυτό το πόστο. Είναι στις προτεραιότητες μου το ΤΑΕΠ και ζήτησα λίγο χρόνο για να έχουμε αυτές τις προσλήψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Καναρή.

Η Υπουργός, όπως η ίδια ανέφερε στον ΑΝΤ1, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τις συντεχνίες των ιατρών το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να ακούσει συνολικά τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

«Ναι» στον ΟΑΥ από Απολλώνειο

«Ναι» στην πρόταση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είπε το Απολλώνειο Νοσοκομείο το οποίο από την 1η Σεπτεμβρίου εντάσσει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του στο Σύστημα Υγείας.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, «η συμφωνία προβλέπει ότι με βάση το πλάνο την 1η του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών να παρέχονται και από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία. Ήδη λειτουργεί το Mediterranean στην Λεμεσό και θα εξετάσουμε το επόμενο διάστημα να εντάξουμε πρώτες βοήθειες στην Πάφο και στην Λάρνακα».

Με την ένταξη του ΤΑΕΠ του Απολλώνειου Νοσοκομείου στο ΓεΣΥ, θα καλύπτονται οι ανάγκες τόσο της ανατολικής όσο και της δυτικής Λευκωσία, με τον ΟΑΥ να ευελπιστεί ότι αυτό θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και στη μείωση του χρόνου αναμονής στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.