Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Παραλύουν για τρεις ώρες μεθαύριο οι πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Οι ιατροί θα κατέλθουν σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις εννέα το πρωί μέχρι και τις δώδεκα το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

«Υπάρχει σοβαρότατη υποστελέχωση, η οποία επιλύεται, δίνονται λύσεις προφορικά μόνο μέσω δηλώσεων», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΥΚΙ είχε εξαγγείλει, προ δύο εβδομάδων, τρίωρη στάση εργασίας, η οποία είχε τελικά ανασταλεί μετά από παρέμβαση της Υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση στην οποία προέβη προς το προσωπικό, στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Νοσοκομείο, ότι, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΚΥπΥ, το τμήμα πρώτων βοηθειών επρόκειτο να στελεχωθεί με δύο επιπλέον ιατρούς. 

«Μέχρι να στεγνώσει η συγκεκριμένη δήλωση υποβλήθηκε παραίτηση από τρίτο γιατρό.», είπε ο κ. Κούμας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠαΣυΚΙ, η Υπουργός Υγείας επικοινώνησε εκ νέου με την συντεχνία και ενημέρωσε ότι γίνονται ενέργειες για πρόσληψη ιατρών.

«Απλώς να μας λεν ξέρετε αναστείλετε γιατί έχουν προκηρυχθεί θέσεις, δεν είναι λύση αυτή. Για εμάς ως ΔΣ σημαίνει ότι γινόμαστε, υπεύθυνοι, συνυπεύθυνοι», σημείωσε ο κ. Κούμας.

Χωρίς δουλεία δυο νοσηλευτές

Δεν είχε αίσιο τέλος η επαγγελματική περιπέτεια των δύο νοσηλευτών οι οποίοι μετά από τρία χρόνια προσφοράς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο ένας και στο Μακάρειο ο άλλος, εν καιρώ πανδημίας, έμειναν τελικά άνεργοι.

Παρά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της ΠαΣυΝο είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εξεύρει λύση στο ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει τον προηγούμενο μήνα ο ΑΝΤ1, οι δύο νοσηλευτές βγήκαν, τελικά, από την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, αφού η πρόταση που τους υπέβαλε ο ΟΚΥπΥ δεν μπορούσε να γίνει αποδεχτή.

«Των συναδέλφων τους προσφέρθηκε ένα συμβόλαιο τετράμηνο συμβόλαιο με αγορά υπηρεσιών και μετέπειτα θα βρέθονταν χωρίς δουλειά οπότε δεν δέχθηκαν να μπουν καν στην διαδικασία να υπογράψουν το τετράμηνο συμβόλαιο», επισήμανε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νοσηλευτές εργάστηκαν αρχικά για δέκα μήνες, στο πλαίσιο επίταξης, την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ακολούθως παρέμειναν στις θέσεις τους για άλλα τέσσερα εξάμηνα στη βάση συμβολαίων.