Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αλέξης Γεωργούλης

Σειρά από καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη αποκαλύπτει η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας ως σοβαρότερη αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας από την ελληνίδα δικηγόρο περί σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, οι δύο καταγγελίες αφορούν σε εργασιακό εκφοβισμό συνεργατών του Αλέξη Γεωργούλη, εκ των οποίων η μία έχει γίνει από άνδρα. Η άλλη καταγγελία αφορά ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη που υποστηρίζει πως υπέστη βία από τον ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Το Πρωινό», μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό.

Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η άλλη καταγγελία αφορά έναν άνδρα, μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, ωστόσο και πάλι έγινε έλεγχος, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και μπήκε η υπόθεση στο αρχείο.

Τέλος, ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε αναφορά για βία και ξυλοδαρμό, μετά από έξοδο για ποτό με τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή, όμως ακόμη, σύμφωνα πάντοτε με την εκπομπή «Το Πρωινό» δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ασκούμενη δικηγόρος φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της.

Η τέταρτη καταγγελία είναι αυτή της δικηγόρου, η οποία κατήγγειλε επώνυμα τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή ένας εκ των συνηγόρων της.

Η νομική υπεράσπιστη του Γεωργούλη

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της βελγο-ελληνικής ομάδας νομικής υπεράσπισης του Αλέξη Γεωργούλη, «ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση. Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια».

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Η ανάρτηση της πρώτης καταγγέλλουσας

Από την πλευρά της, η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής καταγγέλλουσα διαμαρτύρεται εντόνως για τη δημοσιοποίηση της ταυτότητάς της καθώς όπως αναφέρει η διαρροή του ονόματος της έγινε χωρίς τη συναίνεση της. Ως εκ τούτου, μέσω της ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει ότι «πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης»

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση», προσθέτει.

Αναφέρει ακόμα ότι, «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης»

«Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης», σημειώνει.

Ακόμα τονίζει ότι «η διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

«Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση .Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται», επισημαίνει.