Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυη

Αφήνουμε πίσω τους φόβους μας για τέρατα κάτω από το κρεβάτι, καθώς λέμε αντίο στην παιδική μας ηλικία, αλλά κάποιος μπορεί να μας ακολουθήσει στην ενηλικίωση και να ξεπροβάλλει πάνω από τα κεφάλια μας.

Οι εφιάλτες είναι πιο συχνοί στην παιδική ηλικία, αλλά από το 50% έως το 85% των ενηλίκων αναφέρουν ότι έχουν περιστασιακούς εφιάλτες. Σχεδόν όλοι μπορούν να βιώσουν εφιάλτες.

«Τα όνειρα συνήθως ενσωματώνουν πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγώντας μερικούς ερευνητές να υποθέσουν ότι τα όνειρα και η ταχεία κίνηση των ματιών ύπνου είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση της μνήμης και τη γνωστική αναζωογόνηση», δήλωσε ο Joshua Tal, ένας ψυχολόγος ύπνου και υγείας που εδρεύει στο Μανχάταν.

«Εφιάλτες είναι οι απόπειρες του μυαλού να βγάλει νόημα από αυτά τα γεγονότα, με την αναπαραγωγή τους σε εικόνες κατά τη διάρκεια του ύπνου», είπε.

Αν κάποιος έχει συχνούς εφιάλτες πάνω από μία ή δύο φορές την εβδομάδα, που προκαλούν αγωνία ή δυσλειτουργία στην εργασία ή μεταξύ των ανθρώπων, αυτός ή αυτή μπορεί να έχει διαταραχή εφιάλτη. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φάρμακα και συμπεριφορικές θεραπείες.

Η αντιμετώπιση των συχνών εφιαλτών είναι σημαντική, δεδομένου ότι έχουν επίσης συνδεθεί με την αϋπνία, την κατάθλιψη και την αυτοκτονική συμπεριφορά. Δεδομένου ότι οι εφιάλτες μπορούν επίσης να προκαλέσουν στέρηση ύπνου, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία, καθώς και.

Η δοκιμή αυτών των 8 βημάτων θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διευκολύνετε τους εφιάλτες σας και να βελτιώσει τον ύπνο και την ποιότητα ζωής σας.

1.Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου

2. Κόψτε το αλκοόλ

3. Μην τρώτε πριν πέσετε για ύπνο

4. Αναθεωρήστε τα φάρμακά σας

5. Δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος

6. Καταχωρίστε τις ανησυχίες σας

7. Μη βλέπετε ή διαβάζετε τρομακτικό περιεχόμενο πριν πέσετε για ύπνο

8. Ελέγξτε την ψυχική σας υγεία