Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αλέξης Γεωργούλης

Αίτημα για άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη (Αριστερά, Ελλάδα) ανακοίνωσε πως έλαβε από τις βελγικές αρχές η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας του σώματος στο Στρασβούργο, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφαση του για παραίτηση από την ομάδα Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωπική του ιστοσελίδα κάνοντας λόγο για «ψευδή και προσβλητική επίθεση».

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές στο Βέλγιο για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ανακοινώσεων μετά την έναρξη της Ολομέλειας.

Σε γραπτή δήλωση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο κ. Γεωργούλης έγραψε πως η καταγγελία αφορά περιστατικό που φέρεται να συνέβη πριν τρία χρόνια, και ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» ανέφερε ο Ευρωβουλευτής.

«Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» πρόσθεσε.