Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Συνελήφθησαν χθες βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 52 ετών, κάτοικοι Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Της σύλληψης τους προηγήθηκε καταγγελία στις 13/4/2023 από δύο πρόσωπα, κάτοικοι Λευκωσίας ότι, άγνωστοι διέρρηξαν ακατοίκητη οικία που χρησιμοποιείται από αυτούς ως αποθήκη και έκλεψαν διάφορα αντικείμενα όπως παλαιά ρολόγια, κοσμήματα, κιβώτια με διάφορα εργαλεία, σφραγισμένα μπουκάλια που περιείχαν αλκοολούχα ποτά και άλλα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των πιο πάνω συλληφθέντων όπου σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 30χρονου, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 52χρονου, εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα τα οποία οι δύο παραπονούμενοι αναγνώρισαν ως την κλαπείσα περιουσία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την εξαήμερη κράτηση τους.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.