Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην πλατεία Ελευθερίας συναντήθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής οι επιτάφιοι από τους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη και Αγίου Σάββα. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή πλήθους πιστών στην κορύφωση του θείου δράματος. 

Της περιφοράς των επιταφίων ηγήθηκαν οι ιερείς και οι εκκλησιαστικές επιτροπές των  ναών, συνοδευόμενοι από πολιτειακές, δημοτικές και στρατιωτικές αρχές και προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας και Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρίας και Πάσης Αφρικής εν Κύπρο, κ. Νικόδημου.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης μετέφερε άγημα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων το οποίο συνοδευόταν από μέλη του 76ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς, η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου απόδιδε Ύμνους.
 
Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Τρυπιώτη μετέφερε το 40ον Σύστημα Προσκόπων με τη συνοδεία της μπάντας του 71ου Συστήματος Προσκόπων Καϊμακλίου και τους ύμνους έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους. Ενω τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα συνόδευε το 107ο Συστήμα Προσκόπων Λυκαβηττού και τους ύμνους έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες της εκκλησίας με τις χορωδίες τους.

 

1

 

1

 

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του επιταφίου σε όλα τα χωριά και τις τις πόλεις της Κύπρου

Οι πιστοί συνέρρευσαν στις εκκλησίες και με κεριά και ψαλμωδίες συμμετείχαν στην περιφορά του επιταφίου που έγινε στους κεντρικούς οδούς των πόλεων και των χωριών. 

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την περιφορά του επιταφίου με τη συνοδεία πλήθους πιστών από την εκκλησία της Φανερωμένης στους κεντρικούς δρόμους της παλιάς Λευκωσίας.