Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Ακόμα 36 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας απέστειλε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό η Ευρωπαϊκή Ένωση με την τέταρτη πτήση της αερογέφυρας ανθρωπιστικής βοήθειας που αναχώρησε την Τετάρτη από την Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η αποστολή της βοήθειας γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κατάστασης στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Από τις αρχές Μαρτίου η ΕΕ έχει στείλει τέσσερις πτήσεις στην πόλη Γκόμα με συνολικά 140 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια διανέμεται σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εταίρους της ΕΕ επί του εδάφους, όπως η UNICEF και η οργάνωση Save the Children. Η ανθρωπιστική αερογέφυρα διοργανώνεται με την υποστήριξη της Γαλλίας, ενώ αναμένονται και άλλες πτήσεις τις προσεχείς εβδομάδες.

«Η ανθρωπιστική αερογέφυρα της ΕΕ προς τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Γαλλίας, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη στήριξή μας προς τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.