Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως 'Αννα Προκοπίου

Για απαξίωση της νομοθεσίας περί συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας κατηγορεί την Υπουργό Δικαιοσύνης ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», σε επιστολή που απέστειλε τη Μεγάλη Δευτέρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της συντεχνίας Νίκος Λοϊζίδης, σε δηλώσεις της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Υπουργός Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει «χιλιάδες Αστυνομικούς, με το να υποδεικνύει συνεχώς και να τοποθετεί συγκεκριμένη Συντεχνία, ως “ομάδα και μη θεσμοθετημένη”».

«Δεν περιμέναμε ποτέ τέτοιου είδους συμπεριφορά από εκπρόσωπο της δικής σας Κυβέρνησης. Ο Νόμος “Περί Συνδικαλισμού” στα Σώματα Ασφαλείας είναι ξεκάθαρος», συνεχίζει ο κ. Λοϊζίδης, προσθέτοντας πως εάν κρύβονται αλλότρια κίνητρα και λόγοι για να μπορέσουν να κρύψουν τα προβλήματα και τα κενά στην Αστυνομία δεν θα τους βρουν συνεργούς. «Θα συνεργαστούν με τις “διαχρονικές συντεχνίες” και τους όρους κάτω από τη δική τους ερμηνεία “Θεσμός”», προσθέτει σχετικά.

«Τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις, συμπεριφορές δικτατορίας, αλλά και προσπάθειας συγκάλυψης προβλημάτων στην Αστυνομία θα σας φέρει εσάς, ως Πρόεδρο, σε δυσχερή θέση χωρίς δυνατότητα ανατροπής καταστάσεων», τονίζει ο κ. Λοϊζίδης, προσθέτοντας πως «τα Μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας είναι προσβεβλημένα από την εμπαθή προς αυτούς συμπεριφορά της Υπουργού Δικαιοσύνης και τη νοοτροπία της “Συνδικαλιστικής Χούντας” που τη διακατέχει». 

«Οι Νόμοι της  Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Συνδικαλισμός δεν ακυρώνονται και δεν αλλοιώνονται από κανένα. Ο Νόμος είναι υπεράνω όλων. Φίμωση Συνδικαλιστικής φωνής γίνεται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες κάτω από καθεστώς δικτατορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.