Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οι

Με τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού να αποτελούν πλέον παρελθόν, πολλοί Κύπριοι θα περάσουν τις φετινές διακοπές του Πάσχα εκτός σπιτιού, παραθερίζοντας σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με τον Γενικό διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων η πληρότητα των ξενοδοχείων τόσο στα ορεινά όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές είναι ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης- Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ 

Οι πληρότητες την εβδομάδα του Πάσχα κυμαίνονται γύρω στο 50-60%. Και βεβαίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών αρκετοί συμπατριώτες μας έκαναν τις κρατήσεις τους και θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία στην παραλιακή Κύπρο όπως Λεμεσό, Πάφο και Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Το Πάσχα στο βουνό ωστόσο, για πολλούς έχει άλλη χάρη.

Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης- Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν επιλέξει τα ορεινά θέρετρα και τις αναβαθμισμένες μονάδες που υπάρχουν εκεί λόγω και των εορτών του Πάσχα νομίζω διακοπές στα ορεινά ενδείκνυται και δημιουργείται έτσι μια πολύ διαφορετική και όμορφη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα πάντως με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ οι ξενοδόχοι, λαμβάνοντας υπόψη την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία εδώ και μήνες, έχουν προσαρμόσει αναλόγως τις τιμές των πακέτων διαμονής που προσφέρουν ώστε να προσιτές για τους πολίτες.

Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης- Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ

Υπάρχουν αρκετά ελκυστικές προσφορές, οι τιμές είναι σε πολύ συγκαταβατικά επίπεδα. Θεωρώ ότι πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να βρει έστω και τελευταία στιγμή να κάνει την κράτησή του και να περάσει τις διακοπές του Πάσχα σε ένα τουριστικό κατάλυμα ή ξενοδοχειακή μονάδα.


Άρχισε η τουριστική σεζόν 

Πάσχα των καθολικών σήμερα και ο αριθμός των τουριστών που επέλεξε να επισκεφθεί την Κύπρο είναι επίσης αυξημένος σε σχέση με πέρσι.

«Ελέω του Πάσχα των Καθολικών ήδη οι πρώτοι τουρίστες έχουν κάνει την άφιξή τους. Θεωρώ ότι αυτό θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο με αυτό θα έλεγα σημαίνει πλέον την έναρξη της τουριστικής μας σεζόν», ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης.

Σύμφωνα πάντως με την Hermes μέχρι και τις 15 Απριλίου θα έχουν ταξιδέψει από και προς την Κύπρο σχεδόν μισό εκατομμύριο επιβάτες.