Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τελικός κυπέλλου Ελλάδος

Μπορεί σε Ελλάδα και Κύπρο να συζητείται η διεξαγωγή του τελικού κυπέλου Ελλάδος στο ΓΣΠ στις 20 Μαΐου εντούτοις από τα ποιο επίσημα χείλη αυτά της υπουργού δικαιοσύνης τονίστηκε πως η Κυπριακή αστυνομία δεν έχει πάρει κανένα αίτημα. Στο Αρχηγείο φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως χθες (07/04) παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο αίτημα έγινε μια πρώτη σύσκεψη έτσι ώστε όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι αρχές  να είναι έτοιμες για άμεσες απαντήσεις, όταν κατατεθεί το αίτημά από την ΚΟΠ.

Σύμφωνα με την Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, «η Αστυνομία Κύπρου  δεν έχει πάρει κανένα αίτημα προς το παρόν, ούτε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ούτε δια μέσω της ΚΟΠ από την ΕΠΟ. Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας επίσημα. Όταν και εφόσον μας ενημερώσουν, που θεωρώ θα συμβεί, τότε η Αστυνομία θα εξετάσει την επικινδυνότητα ή το ρίσκο που εμπεριέχει μια τέτοια απόφαση και θα τοποθετηθούμε αναλόγως. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα δεδομένο μπροστά μας, άρα δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε».

 Αναμένουν την γνωμάτευση της Νομικής

Και ενώ έντονη είναι η συζήτηση για την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού στην Κύπρο στο υπουργείο δικαιοσύνης αναμένουν  τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για τις επόμενες ενέργειες  στη βάση της διοικητικής έρευνας που έγινε  από τον Υπαρχηγό Αστυνομίας για τα έκτροπα στο «Ελευθερία».  Με τις πληροφορίες να επιμένουν πως στην διοικητική έρευνα εντοπίζονται ευθύνες σε τρεις αξιωματικούς της δύναμης.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, «είχαμε το πόρισμα της διοικητικής έρευνας και τώρα περιμένουμε μια γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για να δούμε ποια είναι τα επόμενα βήματα.  Δεν μπορώ να σας πω διότι η έκθεση και κακώς διέρρευσε  και είναι ποινικό αδίκημα  για όποιον τη διέρρευσε. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα απόρρητο έγγραφο ένα εμπιστευτικό έγγραφο του κράτους».

Διοικητική αριθμός 2

Και όλα αυτά ενώ στο Αρχηγείο Αστυνομίας είναι από την Παρασκευή σε εξέλιξη η νέα διοικητική έρευνα από  βοηθό Αρχηγό της Διοίκησης και Εκπαίδευσης Χριστόφορο Μαυρομάτη για το περιστατικό που καταγράφηκε στο  αεροδρόμιο Λάρνακας στις 9 Μαρτίου και αφορούσε στην μεταφορά εκρηκτικών και άλλων αντικειμένων από αξιωματικό στης αστυνομίας στο πλαίσιο άσκησης.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα και μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε νέα  διοικητική ερεύνα για το τι ακριβώς έγινε.

Με την Υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρει ότι «εμείς αυτό που διερευνούμε ως Υπουργείο Δικαιοσύνης, και για αυτό έχουν δοθεί οδηγίες στην Αστυνομία, μετά από συνεννόηση, είναι ακριβώς γιατί και πώς και ποιοι έδρασαν με ένα τρόπο, ο οποίος δεν προβλέπεται από κανένα πρωτόκολλο και ανάλαβαν μια πρωτοβουλία που ουσιαστικά για την οποία δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση».

Η νέα  διοικητική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δέκα ημερών.