Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασθενοφόρο ΟΚΥπΥ
Φωτογραφία Αρχείου

Εν έτη 2023, φαίνεται ότι δεν γίνεται κατανοητό από όλους τους πολίτες πότε καλούμε το ασθενοφόρο.

«Υπάρχει απαίτηση να μεταφέρονται οι ασθενείς με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία και στα ΤΑΕΠ, πιστεύοντας ότι θα περάσουν πρώτοι από την είσοδο των πρώτων βοηθειών και δεν θα περιμένουν στην ουρά», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου.

Όπως σημείωσε αυτό είναι λάθος αφού οι ασθενείς περνούν πλέον από τη διαλογή. «Είτε καλέσουν ασθενοφόρο είτε όχι, θα υπάρχει ένας φραγμός στις πρώτες βοήθειες και δεν θα μπορούν να προχωρήσουν».

«Τα ασθενοφόρα μας είναι πολύτιμα, είναι μετρημένα στο δάκτυλο ενός χεριού γι’ αυτό πρέπει να τα καλούμε ΜΟΝΟ όταν απειλείται η ζωή μας, όταν δεν μπορούμε να μεταφερθούμε με ιδιωτικό όχημα και εφόσον μιλήσαμε με τον προσωπικό μας γιατρό, μας έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες και φαίνεται ότι πρέπει να καλέσουμε το 112» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις κλήσεις που δέχονται καθημερινά ανέφερε πως είναι γύρω στις 400 και ανταποκρίνονται ημερησίως 200 με 250 ασθενοφόρα.

Δήλωσε επίσης ότι, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι περιστατικά τα οποία χειρίζεται το ασθενοφόρο, οι ίδιοι δέχονται διάφορες κατηγορίες, του τύπου, «εμείς σας πληρώνουμε, είστε υποχρεωμένοι να έρθετε».