Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια εγκλημα

Η μητέρα ενός δίχρονου κοριτσιού από την Ουαλία και ο σύντροφός της που περιγράφηκε ως «τέρας» στο δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι για τη βίαιη δολοφονία της μικρής τον Ιούλιο του 2021, με τον δεύτερο να είναι ο φυσικός αυτουργός.

Το κακουργιοδικείο του Σουόνσι άκουσε πώς ο 31 ετών Κάιλ Μπέβαν επιτέθηκε με αγριότητα στη μόλις δύο ετών Λόλα, κόρη της συντρόφου του Σινέιντ Τζέιμς, στο σπίτι τους στην πόλη Χάβερφορντγουεστ.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε 101 ξεχωριστά τραύματα στο κορμί του μικρού κοριτσιού, που είχε υποστεί μεταξύ άλλων σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη δίκη, το θύμα είχε υποστεί μία «μανιώδη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση».

Ο Μπέβαν υποστήριξε πως η μικρή είχε πέσει από τη σκάλα του σπιτιού όταν την έσπρωξε το μπουλντόγκ της οικογένειας. Μετά από το συμβάν τράβηξε μάλιστα ένα σύντομο βίντεο του θύματός του στο τηλέφωνό του.

Η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που χαρακτήρισε «τέρας» τον δράστη, λέγοντας πως αν τον είχε διώξει από το σπίτι η κόρη της θα ήταν ακόμα ζωντανή.

Η 30χρονη Τζέιμς κρίθηκε, ωστόσο, ένοχη για πρόκληση ή διευκόλυνση θανάτου ανήλικου παιδιού. Όπως προέκυψε, η μητέρα της Λόλα είχε προειδοποιηθεί για την επικινδυνότητα του δράστη, τον οποίο είχε γνωρίσει λίγους μήνες νωρίτερα.

Το περιστατικό συνέβη το πρωινό της 17ης Ιουλίου του 2021, με τον Μπέβαν να ξυπνά την Τζέιμς για να της πει ότι η κόρη της είχε πέσει από τη σκάλα.

Η μητέρα βρήκε την κόρη της στον καναπέ του σπιτιού με το κεφάλι και τα χείλη της πρησμένα. Το μικρό κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του τέσσερις ημέρες αργότερα