Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά αεροπυρόσβεση

Να μην εξασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για επέκταση της σύμβασης ενοικίασης ελικοπτέρων πυρόσβεσης για τα έτη 2024-2025 αποφάσισε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε σημερινή σύσκεψη υπό τον Υπουργό, Πέτρο Ξενοφώντος.

Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου και με στόχο την ετοιμότητα του Τμήματος Δασών να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ο κ. Ξενοφώντος έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Δασών όπως προχωρήσει άμεσα στο ορισμό των μελών της Επιτροπής Παραλαβής, η οποία, με βάση τη σύμβαση, έχει την ευθύνη ελέγχου των πιστοποιητικών, ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλοι οι τεχνικοί όροι της Σύμβασης.

Δόθηκαν επίσης οδηγίες να αρχίσει άμεσα η προετοιμασία για προκήρυξη νέου διαγωνισμού, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024. Ενώ ο Υπουργός Γεωργίας , το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει και επιτόπιες επιθεωρήσεις σε Πυροφυλάκια του Τμήματος Δασών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Τροόδους και στις Επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου.