Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιστολη Τετράμηνα

Την ακύρωση των εξετάσεων του πρώτου Τετραμήνου ζητά η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Τελειοφοίτων. Μέσω επιστολής που απέστειλαν στην υπουργό Παιδείας, και την οποία εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 εκφράζουν την αγανάκτηση και την πικρία που νιώθουν ως γονείς μετά τα τραγικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, αποτελέσματα του Α΄ τετραμήνου, καθώς και την αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την Ομάδα Πρωτοβουλίας, «ζητούμε να στηρίξετε και να ακυρώσετε άμεσα τις ευτράπελες εξετάσεις του Α΄ τετραμήνου αφού ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί σωστά και δεν τηρήθηκαν οι δέουσες διαδικασίες(…) Καταπατείται το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης των παιδιών όσον αφορά τα απολυτήρια, αφού ιδιωτικά σχολεία χωρίς τις εξετάσεις τετραμήνου, θα έχουν άριστα απολυτήρια εις βάρος των παιδιών μας. Κύριοι, πώς γίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρίζει δύο ειδών απολυτήρια»;

Οι γονείς καταγγέλλουν παραλήψεις και ασυνέπειες όσον αφορά στην εφαρμογή του θεσμού το πρώτο Τετράμηνο, κάνοντας λόγο για επιπτώσεις τόσο στη βαθμολογία όσο και στην ψυχολογία των μαθητών.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 το μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας, Λένα Αντωνιάδου, «είχαμε πάρει υποσχέσεις και προεκλογικά από πολιτικά πρόσωπα, από φορείς, για την αποκατάσταση της αδικίας σε σχέση με την βαθμολογία των παιδιών, δυστυχώς δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα όποτε τώρα μια ομάδα ανεξάρτητη από γονείς τελειοφοίτων δίνουμε τον τελευταίο μας αγώνα».

Αύριο στο μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ενώπιον της οποίας θα τεθούν οι τροποποιητικοί κανονισμοί που ενέκρινε η Κυβέρνηση για τις εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου και οι οποίοι προνοούν τη μείωση της βαρύτητας της εξέτασης στο 20% και τη παράλληλα  μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας.