Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξ

Η ώρα των αστυνομικών. Ολοκληρώνονται αύριο οι επαφές της υπουργού Δικαιοσύνης με συνάντηση με την έτερη συνδικαλιστική οργάνωση των αρχών ασφαλείας, αυτή του Συνδέσμου Αστυνομίας της ΠΑΣΥΔΥ.

Στις συναντήσεις, που γίνονται στην παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας Στέλιου Παπαθεδώρου, τα μέλη της αστυνομίας περιγράφουν, με μελανά χρώματα τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν στις αντιοχλαγωγικές επιχειρήσεις, και όσοι βρίσκονται στην πρώτοι γραμμή, με τον πεπαλαιωμένο και ελλιπή εξοπλισμό, με τον οποίο αναγκάζονται να δίνουν τη μάχη ενάντια στους χούλιγκαν.

Όπως επιβεβαιώνει στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοιζίδης, δύο είναι τα βασικά αιτήματα που έθεσε η οργάνωση στην συνάντηση που είχε με την Αννα Κουκκίδη Προκοπίου, στην περασμένη Παρασκευή.

« Να ελεγχθούν οι συνδέσμοι φιλάθλων για το νομικό τους status (καθεστώς), να ελεγχθούν η μετακίνηση οπαδών. 24 ώρες προηγουμένως να παραδίδεται η λίστα και τοπ μητρώο στην αστυνομία και να είναι μόνο κάτοχοι διαρκείας για την φιλοξενούμενη ομάδα», επισήμανε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης.

Για τα διαχρονικά άλυτα προβλήματα των μελών των αρχών ασφαλείας, τα οποία ο κύριος Λοϊζίδης χαρακτηρίζει «βουνό», θα υποβάλει αύριο προς την Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικό γραπτό υπόμνημα, απαριθμώντας στον σταθμό μας τα κυριότερα σημεία.

«Τα επιδόματα να επανέλθουν στο 100%, που εδώ και δέκα χρόνια είναι πετσοκομμένα, αφορά τον εξοπλισμό μας που είναι απηρχαιωμένος, αφορά την επαναφορά των επιδομάτων, δημόσιας αργίας και Κυριακής, αφορά την αλλαγή των κανονισμών προαγωγής, να δοθούν κίνητρα, επίδομα επικινδυνότητας για την πρώτη γραμμή», υπογράμμισε ο κ. Λοϊζίδης.

Ο κύριος Λοιζίδης ανέφερε, τέλος, πως βρέθηκε το νομικό σημείο, με το οποίο μπορούν να διώκονται ποινικά όσοι προβάλλουν ή καταγγέλλουν, ψευδείς ισχυρισμούς και πληροφορίες κατά αστυνομικών.