Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Οι σφοδροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ που πλήττουν την Κύπρο από νωρίς το πρωί, προκάλεσαν πολλά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις επαρχίες με την πυροσβεστική και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε κινητοποίηση για παροχή βοήθειας.

Από τους σφοδρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, μετακινήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες και μεταλλικές κατασκευές, αποκόπηκαν καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού, ενώ υπέστησαν ζημιές και σταθμευμένα οχήματα από πτώσεις αντικειμένων.

Στην περιοχή του Κάστρου στη Λεμεσό, σε πολυσύχναστο πεζόδρομο, μεγάλο δέντρο που ξεριζώθηκε κατέληξε σε οροφή κτιρίου και  ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σε  κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες αρχές καθώς λόγω των σφοδρών ανέμων, στον δρόμο Τροοδίτισσας – Πλατρών κατέπεσε δέντρο με αποτέλεσμα να αποκοπεί ο δρόμος.

Από την έντονη βροχόπτωση, προβλήματα σημειώθηκαν και σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Λεμεσού λόγω της συσσώρευσης  νερού στο οδόστρωμα, ενώ στην περιοχή Χα Ποτάμι οι δυνατοί άνεμοι απέκοψαν καλώδια της ΑΗΚ .

 Η Πολιτική Άμυνα με ανακοινώσεις της συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και να απομακρύνουν από εξωτερικούς χώρους αντικείμενα  τα οποία δεν είναι εφικτό να στερεωθούν.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει μεθαύριο Παρασκευή.