Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Στην αντεπίθεση μέσω του δικηγόρου τους πέρασαν οι Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου για την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην ασκήσει ποινική δίωξη στον πρώην Διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτό, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης, δικηγόρος των Αριστοτέλους και Δημητρίου, σε επιστολή του προς τη Νομική Υπηρεσία παραθέτει τους λόγους για τους οποίους όπως υποστηρίζει δεν τεκμηριώνονται οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επικαλούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης υποστηρίζει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετείται σε καμιά περίπτωση και δεν ταυτίζεται με την προστασία του κ. Κατσουνωτού από τη δικαστική διαδικασία και τη δυνατότητα των πελάτισσών του να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. «Κατ’ επέκταση αιτούμαι και πάλι τόσο με την άδειά σας διά την καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου που σας απέστειλα ως επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήδη καταχωρήθηκε και είναι ορισμένη την 24/03/2023, να προχωρήσει» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Αυτούσια η επιστολή του Κρις Τριανταφυλλίδη προς τον Γενικό Εισαγγελέα:

Χωρίς να παραγνωρίζεται το Συνταγματικό δικαίωμα σας με βάση το άρθρο 113 του Συντάγματος έχω την άποψη ότι ο τρόπος άσκησης του εν λόγω δικαιώματος σας ταυτίζεται με την καταπάτηση των Συνταγματικών δικαιωμάτων των πελάτιδων μου αλλά και τη μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος το οποίο επικαλείσθε ως λόγο και όχι μόνο για την μη προώθηση των καταγγελιών των πελάτιδων μου αλλά και τον εμποδισμό των πελάτιδων μου να προωθήσουν οι ίδιες τις καταγγελίες

Συγκεκριμένα κατ' ακολουθία του «πορίσματος Αιμιλιανίδη» αιτήθηκα την άδεια σας διά την καταχώρηση ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης κατά του Κου Κατσουνωτού με βάση αδικήματα που αναφέροντα εις το εν λόγω πόρισμα. Το αίτημα απερριφθεί από εσάς με αιτιολογία τη δική σας θέση ότι δεν θα προχωρούσατε εσείς εις τη δίωξη του Κου Κατσουνωτού λόγω δημοσίου συμφέροντος (επισυνάπτω αντίγραφο ης σχετικής επιστολής μου, του προτιθέμενου προς καταχώρηση κατηγορητήριου και της απάντησης σας).\

Κατ' ακολουθία των ανωτέρω οι πελάτιδες μου καταχώρησαν ιδιωτική ποινική υπόθεση αναφορικά με αδικήματα τα οποία δεν περιλαμβάνονται εις το «πόρισμα Αιμιλιανίδη» και επομένως ο ισχυρισμός περί εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος διά της μη άσκησης ποινικής δίωξης δεν ισχύει. Η υπόθεση ορίσθηκε διά την 24/03/2023 πλην όμως τρείς μέρες προηγουμένως ασκήσατε το Συνταγματικό σας δικαίωμα και τερματίσατε την εν λόγω ποινική δίωξη. (Επισυνάπτω αντίγραφο του σχετικού κατηγορητηρίου και της σχετικής επιστολής σας τερματίζοντας την υπό κρίση δίωξη).

Είναι η άποψη μου ότι το δημόσιο συμφέρον σε καμία εκ των δύο ανωτέρω αναφερομένων περιπτώσεων δεν εξυπηρετείται. Το δημόσιο συμφέρον σίγουρα δεν ταυτίζεται με την «προστασία» του Κου Κατσουνωτού από την Δικαστική διαδικασία και την δυνατότητα των πελάτιδων μου να ασκήσουν τα νομικά των δικαιώματα. Κατ' επέκταση αιτούμαι και πάλι τόσο την άδεια σας διά την καταχώρηση του αρχικού κατηγορητηρίου που σας απέστειλα ως επίσης και να αφεθεί η ποινική υπόθεση η οποία ήδη καταχωρήθηκε και είναι ορισμένη την 24/03/2023 να προχωρήσει.