Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή, είχε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, ζητώντας του να διερευνήσει δημοσίευμα του OCCRP στο οποίο γίνεται λόγος για εμπλοκή του ΑΚΕΛ αναφορικά με  ρωσικό λόμπι που χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας.«Ολοφάνερη η προσπάθεια του ΔΗΣΥ με ξαναζεσταμένο φαγητό να αποπροσανατολίσει από όλα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη και της διακυβέρνησής του» απαντά με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Ως προς αυτό ο κ. Δημητρίου παρέδωσε και επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής, σημειώνοντας πως «πιστεύω πως η περαιτέρω διερεύνηση του εν λόγω δημοσιεύματος από την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της διαφθοράς αποτελεί αναγκαιότητα. Η αποκατάσταση του ονόματος της πατρίδας μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο από τη διάψευση, αν δεν ισχύουν, τέτοιων δημοσιευμάτων».

Ενώ προσθέτει: «Aν παρ΄ ελπίδα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα από τη δική σας έρευνα, είναι πιστεύω υπηρεσία χρήσιμη προς τους πολίτες και τον τόπο. Η διαφάνεια έχει ως στόχο ακριβώς να γνωρίζουν οι πολίτες ποια συμφέροντα εξυπηρετεί έκαστος πολιτικός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

«Κρίνεται σκόπιμο ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφήνουν υπόνοιες για διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να τυγχάνουν διερεύνησης. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι η εικόνα της πατρίδας μας δεν θα πλήττεται από καταγγελίες που επιτρέπουν να διαμορφωθεί μια εσφαλμένη αντίληψη για τον τόπο μας», καταλήγει ο Δημήτρης Δημητρίου.

επιστολή Δημητρίου.
*Η επιστολή Δημητρίου

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού

«Ολοφάνερη η προσπάθεια του ΔΗΣΥ με ξαναζεσταμένο φαγητό να αποπροσανατολίσει από όλα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη και της διακυβέρνησής του» απαντά με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Αναφέρει ως «τελευταίο παράδειγμα, το κατηγορητήριο του Παγκύπριο Δικηγορικού Συλλόγου που επιδόθηκε στις οικογενειακής επιχειρήσεις του τέως Προέδρου για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Η ηγεσία στο ΔΗΣΥ άλλαξε, αλλά οι πρακτικές μένουν οι ίδιες».

«Σε κάθε περίπτωση, το ΑΚΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διερευνηθεί και αυτό το ζήτημα και ό,τι άλλο θυμηθεί ο Συναγερμός», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Για το δημοσίευμα του OCCRP πατήστε ΕΔΩ