Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΣΕΜ

Με επιτυχία και με την έγκριση όλων των ψηφισμάτων ολοκληρώθηκε το 23ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΣΕΜ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Δημοσιογραφική Εστία.

Στη συζήτηση κυριάρχησε το καυτό θέμα των εξετάσεων Τετραμήνων για το οποίο οι μαθητές επιμένουν στην κατάργηση τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Αλέξανδρος Πατίχης, «ως μαθητές θέλουμε να ελπίζουμε ότι το νέο Υπουργείο Παιδείας θα αλλάξει ρότα, θα καταργήσει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο και θα ανοίξει ένα νέο εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο για τη δημιουργία ενός νέου τρόπου αξιολόγησης των μαθητών».

Το συνέδριο έγινε στην παρουσία εκπροσώπου της Υπουργού Παιδείας, αφού παρευρίσκετο σε συνεδρία της Βουλής, του Προέδρου του Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ και της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Με την Πρώτη Λειτουργό Εκπαίδευσης, Ζωή Πολυδόρου να δηλώνει πως «το τρίπτυχο το οποίο εφαρμόζει η νέα μας Υπουργός είναι το «Ακούω», «Διαλέγομαι» και «Συνθέτω απόψεις, επομένως να είστε σίγουροι ότι οι απόψεις σας θα ακουστούν και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και λήφθηκαν αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών με γνώμονα όπως διαβεβαίωσαν το καλώς νοούμενο των συμμαθητών τους.