Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επιτακτική είναι η ετοιμασία συνολικού σχεδίου δράσης για τις προσφυγικές πολυκατοικίες από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ο οποίος, επικαλούμενος τον Διευθυντή της Πολεοδομίας, είπε ότι είναι πιθανό να βρεθούν ακόμη περισσότερες προβληματικές πολυκατοικίες από τις 43 που απασχολούν την επικαιρότητα, αν υπάρξει πιο λεπτομερής έλεγχος της στατικής τους επάρκειας.

«Τα όσα έχουν ακουστεί στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες μας και καθιστούν την ανάγκη για πολιτική παρέμβαση ακόμη πιο επιτακτική», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «γι' αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι η μελέτη στατικής επάρκειας των προσφυγικών πολυκατοικιών πρέπει κοινοποιηθεί άμεσα στους κατοίκους και ταυτόχρονα να κοινοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ο κ. Κέττηρος δήλωσε ότι είναι επιτακτική η ετοιμασία συνολικού σχεδίου δράσης από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα όλα τα προβλήματα των προσφυγικών συνοικισμών «που αφέθηκαν εγκαταλειμμένοι εδώ και πολλά χρόνια».

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συμβάλλει θετικά και με κάθε τρόπο σε αυτό το ζήτημα», κατέληξε.