Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιατροι νοσηλευτες νοσοκομειο

Ο ΟΚΥπΥ με τοποθέτησή του στο θέμα που προέβαλε ο ΑΝΤ1 για τους νοσηλευτές που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο επίταξης και ακολούθως εργάστηκαν στη βάση τεσσάρων εξαμηνιαίων συμβολαίων τα οποία ωστόσο δεν θα ανανεωθούν ξανά, αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένος να κινηθεί εντός των καθιερωμένων διαδικασιών.

Εκ μέρους της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Αλλαγιώτης ο οποίος δήλωσε ότι η στάση του ΟΚΥπΥ «μας λυπεί ιδιαίτερα και επιφυλασσόμαστε ακόμα και για απεργιακά μέτρα».

Στο θέμα που αφορά τους νοσηλευτές που μετά από τρία χρόνια αποδεσμεύονται από τον ΟΚΥπΥ, η τοποθέτηση του οργανισμού αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο ΟΚΥπΥ προσλαμβάνει με πρακτικές πρόσληψης που τηρούν τις καθιερωμένες διαδικασίες και προστατεύουν τα δικαιώματα όλων των υποψηφίων για εργασία.

Για τις προσλήψεις νοσηλευτών στον ΟΚΥπΥ υπάρχουν συμφωνημένες διαδικασίες εντός των νομικών πλαισίων που είναι γνωστές στους υποψηφίους, στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι διαδικασίες ισχύουν καθολικά για όλους. 

Παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ήθος συγκεκριμένων νοσηλευτών (3 συνολικά) που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο επίταξης ενδιάμεσα της πανδημίας, ο ΟΚΥπΥ είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει βάσει των νενομισμένων διαδικασιών.

Από τους τρεις επηρεαζόμενους νοσηλευτές ο ένας έχει ήδη προσληφθεί βάσει αυτών. Οι υπόλοιπες δύο αιτήσεις δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ως έχουν. Οι δυο νοσηλευτές δικαιούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στον Οργανισμό όταν προκηρύχθουν θέσεις εργασίας.