Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Νοσηλευτήρια ΟΚΥπΥ: Υπερπλήρεις οι θάλαμοι- Ασθενείς αναμένουν στα ΤΑΕΠ για μια κλίνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υπερπληρότητα  εξακολουθεί να  ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια, με τους αρμόδιους ιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Επιστημονικός Διευθυντής των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου είπε ότι οι παθολογικοί θάλαμοι των νοσοκομείων έχουν γεμίσει με ασθενείς τους οποίους, όπως υποστήριξε ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί ή δεν θέλει να περιθάλψει.

Χρίστος Νικολάου- Επιστημονικός Διευθυντής Νοσοκομείου Λεμεσού- Πάφου 

Με αποτέλεσμα να μας κατακλύζουν και να αναγκαζόμαστε να κλίνουμε κλίνες του χειρουργικού τομέα, να ακυρώνουμε χειρουργεία ή να μην μπορούμε να διεκπεραιώσουμε τους προγραμματισμένους μας ασθενείς όπως θα έπρεπε γιατί δεχόμαστε αυτή την πλημμυρίδα των παθολογικών ασθενών.


Για την κατάσταση ενημερώθηκαν κατά την χθεσινή τους επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Υπουργός Υγείας, η οποία έχει ανοίξει κύκλο διαβουλεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της υγείας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το σύστημα.

Χρίστος Νικολάου- Επιστημονικός Διευθυντής Νοσοκομείου Λεμεσού- Πάφου

Χθες που ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκετοί ασθενείς ήταν στο ΤΑΕΠ όπου τους επισκέφθηκε εν αναμονή εύρεσης κλίνης εντός του νοσοκομείου για να εισαχθούν.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή μέρα μεσημέρι ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Κυβερνητικών ιατρών, η ΠΑΣΥΚΙ αναμένει την διευθέτηση συνάντησης με την Υπουργό Υγείας.

Σωτήρης Κούμας- Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ 

Η οποία μας έχει ζητήσει να καταθέσουμε έναν κατάλογο με τα θέματα που θεωρούμε ότι έχουν πρωταρχική θέση. Και για σας το πιο σημαντικό που γράψατε στην επιστολή ποιο είναι ; είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια και η βιωσιμότητα  τους.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ανάμεσα στα θέματα που επιθυμεί να συζητήσει με την Υπουργό η ΠΑΣΥΚΙ είναι επίσης η έλλειψη κλινών στους παθολογικούς θαλάμους, η σωστή λειτουργία των ΤΑΕΠ τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, η υποαμοιβή του ΟΚΥΠΥ σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα από τον ΟΑΥ και οι εκκρεμότητες μεταξύ συντεχνίας και ΟΚΥΠΥ. 

Σε μια άλλη εξέλιξη για τις υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς συζήτησαν σήμερα Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και Ομοσπονδία συνδέσμων ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες ΟΚΥΠΥ και ΟΣΑΚ αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις, με γνώμονα το ευρύτερο όφελος των ασθενών.