Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για την εκπνοή της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας, και οι κύπριοι σταθεροί στην παράδοση, επιβεβαίωνουν για άλλη μια φορά τον κανόνα που τους θέλει να είναι της τελευταίας στιγμής.

Ο Λειτουργός Α' των Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμητος Ζαβρός τόνισε ότι «Έχουν ανανεωθεί μέχρι εχθές 600 χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας, που είναι ένα ποσοστό περίπου 80 με 85%. Ο ρυθμός ανανέωσης έχει αυξηθεί, δηλαδή από την 1η Μαρτίου και μετά, έχουμε ρυθμό ανανεώσεων 25 χιλιάδες άδειες την ημέρα και από τις 5 με 6 Μαρτίου έχουν ανανεωθεί 34 χιλιάδες»

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών και μέχρι τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου 11 θα μπορούν να το πράξουν χωρίς επιβάρυνση.

Ο κ. Ζαρβός συνέχισε λέγοντας «Μετά τις 11 Μαρτίου υπάρχει επιβάρυνση 10 ευρώ και επιπλέον 10% επί της αξίας της άδειας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν επίσης έλεγχοι από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και από την Αστυνομία και κάποιος ο οποίος δεν θα έχει ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του θα επιβαρυνθεί με εξώδικο πρόστιμο.»

Τα τέλη κυκλοφορίας προκύπτουν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του οχήματος, τον τύπο και την ημερομηνία κατασκευής της μηχανής. Ενώ για την ανανέωση χρειάζεται πιστοποιητικό καταλληλότητας και ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος.