Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Νέα πρόταση για τις εξετάσεις τετραμήνων ετοιμάζει η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, την οποία και θα γνωστοποιήσει τον Ιούνιο με στόχο να εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτό αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης.  

Όπως είπε ο ΠτΔ «Εκ της πρώτης αξιολόγησης που έχει γίνει αποτελεί γεγονός ότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Άρα, θα πρέπει να γίνει γενικότερη αξιολόγηση, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σε αυτό το δεύτερο τετράμηνο, διότι η νομοθεσία δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή, διότι δεν μπορείς σε μια χρονιά να έχεις δύο διαφορετικά εξεταστικά πρότυπα».

Επίσης όπως αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης στην απαντητική επιστολή προς το ΑΚΕΛ, πρωταρχικός στόχος είναι να διαφανεί μέχρι το τέλος Απριλίου κατά πόσο είναι εφικτό να μειωθεί η βαρύτητα που έχουν οι εξετάσεις τετραμήνων στη γενικότερη βαθμολογία. Και υπογραμμίζεται ότι υπήρξε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου και με όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με τους οποίους και συζήτησε το θέμα και έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες για τα επόμενα βήματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς επισήμανε ότι «Ο κύριος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι θα είναι 5% ή 10% η βαρύτητα αντί του 40% που ισχύει στη νομοθεσία οπόταν πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε διότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό».

Η απάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη φαίνεται να μην ικανοποιεί το ΑΚΕΛ, το οποίο προειδοποιεί πως εάν πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να διατηρήσει το θεσμό των εξετάσεων, τότε θα εμμένει στην πρόταση νόμου για κατάργηση τους. Όπως είπε «Εάν αυτή είναι η τελική θέση της κυβέρνησης να διατηρήσει τις εξετάσεις τετραμήνων και να προχωρήσει σε φτιασιδώματα, εκφράζουμε τη διαφωνία μας και θα προχωρήσουμε με την Πρόταση Νόμου που έχουμε ήδη καταθέσει στην Βουλή για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εισηγήθηκε, οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, να έχουν διαμορφωτικό χαρακτήρα και να μην συνυπολογιστούν στην τελική βαθμολογία των μαθητών.  

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι μίλησε και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος ο οποίος ανέφερε «Κινούνται προς την κατεύθυνση και των δικών μας προθέσεων οπότε και θα συμβάλουμε ώστε να αλλάξουμε αυτό το σύστημα και να μην θυματοποιηθούν και οι φετινοί μαθητές».