Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες τροχαίας

Ενεργοποιούνται από σήμερα (06/03) οι κάμερες της τροχαίας που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες στις διασταυρώσεις των Λεωφόρων Λεμεσού με Αρμενίας και Προδρόμου με Γρίβα Διγενή, στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφαλείας του Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής, «Θα εγκατασταθούν ακόμη έξι σταθερές συσκευές φωτοεπισήμανσης και επιπρόσθετα θα έρθουν ακόμη τέσσερις κινητές συσκευές».

Γύρω στις 15 με 20 Μαρτίου, θα τεθούν σε λειτουργία και οι κάμερες, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με Νίκου Παττίχη και στη διασταύρωση των Λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό καθώς και τέσσερις κινητές κάμερες.

Μεταξύ άλλων ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας ανέφερε ότι υπό μελέτη βρίσκεται και η τοποθέτηση των χρονόμετρων στα φώτα τροχαίας ενώ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή εάν κάποιος περάσει την γραμμή του δρόμου κατά την ένδειξη του κόκκινου σηματοδότη περίπου 70 εκατοστά, τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 25 ευρώ ενώ εάν το όχημα βρίσκεται 2 ή 3 μέτρα μετά την γραμμή του δρόμου τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ και στους τρεις βαθμούς ποινής.

Υπεύθυνος Οδικής Ασφαλείας του Αρχηγείου, Γιώργος Μιλής:

Ο οδηγός έχει υποχρέωση να παραμείνει πίσω από την γραμμή.

Αρχές Μάιου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα περάσει στη δεύτερη φάση η οποία προβλέπει την επέκταση του και στις υπόλοιπες επαρχίες με 66 συσκευές σταθερής μορφής σε 22 ελεγχόμενες διασταυρώσεις.