Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μοτοσικλέτα

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για το σχέδιο επιχορήγησης Προστατευτικού Εξοπλισμού για το 2023, ύψους μέχρι και €500 για αγορά αερόσακου Σώματος Μοτοσικλετιστή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Για τη δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου κατά την περίοδο 2023 έχουν γίνει δεκτές 1130 αιτήσεις για κατηγορία μοτοσυκλέτας «Υψηλής Ισχύος» και 50 αιτήσεις για Κατηγορία μοτοσυκλέτας «Χαμηλής Ισχύος». Το σχέδιο, αναφέρεται, είναι τριετούς διάρκειας (2022-2024), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €1.050.000 για 3 έτη (€350.000 ανά έτος).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει στις 01/03/23, κι αφορούσαν την επιχορήγηση για αγορά αερόσακου σώματος για μοτοσικλετιστές με ύψος επιχορήγησης τα €500 ή το πραγματικό κόστος αγοράς του, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο. Το ύψος της επιδότησης θα υπολογίζεται βάσει της τιμής αγοράς συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με το πέρας της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση και οι αιτητές θα ενημερωθούν για την προκαταρκτική έγκριση ηλεκτρονικά (μέσω email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς, όπως σημειώνεται.

Το Υπουργείο Μεταφορών ευχαριστεί τους πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.