Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Συγκλονισμός και οδύνη σε ολόκληρη την Κύπρο από τον αδόκητο χαμό των δύο κύπριων φοιτητών της Αναστασίας Αδαμίδου και του Κυπριανού Παπαϊωάννου που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. 

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου από το οποίο αποφοίτησε ο Κυπριανός το 2018, προχώρησαν σε μια συγκινητική κίνηση, σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «Ο Κυπριανός μας», ενώ άναψαν μερικά κεριά στην μνήμη του. 

«Ήταν άριστος μαθητής πολύ καλό παιδί»

«Η θλίψη είναι πολύ μεγάλη, το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο σχολείο τα παιδιά σήμερα είναι πολύ φορτισμένα», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο Διευθυντής του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», Αδάμας Σεργίου.

Την ίδια ώρα μίλησε για τον Κυπριανό για το ήθος του καθώς και για την τελευταία εικόνα που κράτησε από αυτόν όταν ακόμα ήταν μαθητής.

«Ήταν ένας άριστος μαθητής, πράος, πολύ καλό παιδί, Ο Κυπριανός διακρινόταν για την κλίση του στη μουσική και ειδικά στη βυζαντινή για αυτό και ήταν ψάλτης στην εκκλησία. Τον θυμάμαι πάντοτε στις εκδηλώσεις να λαμβάνει μέρος στο μουσικό σχήμα του σχολείου», δήλωσε συγκινημένος ο Διευθυντης του σχολείου.

Τελευταία εικόνα που κράτησε από τον Κυπριανό είναι όταν τραγουδούσε το παραδοσιακό τραγούδι «Ο Σπίνος», αυτή την εικόνα θέλησε να κρατήσει ο Διευθυντής από τον Κυπριανό ο οποίος θα τον θυμάται πάντα με αγάπη και συγκίνηση.  από τον Κυπριανό είναι να τραγουδά το παραδοσιακό τραγούδι ο «Σπίνος».

Σημειώνεται ότι στην Κοινότητα Αυγόρου έχει κηρύξει 40ήμερο πένθος για το θάνατο του Κυπριανού. Μετά από απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της κοινότητας. Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, η κηδεία και ταφή θα τελεστούν με έξοδα του Κ.Σ. Αυγόρου.
 

Δείτε φωτογραφίες από το σχολείο του Κυπριανού: 

γερ
γερ