Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Οι Βουλευτές Γιώργος Κάρουλλας , Γιώργος Κουκουμάς, Ζαχαρίας Κουλίας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Αλεξάνδρα Ατταλίδου την Τετάρτη μεταβαίνουν στη Στοκχόλμη, για να συμμετάσχουν στην 22η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), στις 2 και 3 Μαρτίου 2023.

Όπως ανακοίνωσε η Βουλή, η Διάσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κύρια θέματα συζήτησης κατά τη Διάσκεψη θα είναι η Στρατηγική Πυξίδα για την Ασφάλεια και την Άμυνα, οι προτεραιότητες στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ζητήματα ασφάλειας και ενέργειας στην Αρκτική.

Περαιτέρω στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας θα προεδρεύσει της καθιερωμένης συνάντησης των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθούν οι προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου.