Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Στην οικογένεια του Θανάση Νικολάου παραδόθηκε σήμερα το πόρισμα των ανακριτών της Αστυνομίας που έγινε μετά την εκταφή. Σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομική Υπηρεσία στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και μελών της ανακριτικής ομάδας, η Αντριάνα Νικολάου ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για το πόρισμα το οποίο τους δόθηκε. "Θα το μελετήσουμε και θαδούμε πώς προχωρούμε" ανέφερε.

"Δεν πρόκειται αυτή η υπόθεση θα μείνει έτσι. Το παιδί μου περιμένει δικαίωση", είπε η κ. Νικολάου. 

Σύμφωνα με την Αντριάνα Νικολάου από την ενημέρωση που έτυχαν σήμερα στη Νομική Υπηρεσία, προκύπτει ότι δεν θα γίνουν ποινικές διώξεις. 

Σχολιάζοντας κατά πόσο το DNA που βρέθηκε εάν ανήκει στους ανακριτές η κ. Νικολάου, δήλωσε ότι δεν μπορούν οι ιατροδικαστές να πηγαίνουν με γυμνά χέρια να κάνουν νεκροψίες. "Ο γιος μου είναι έξω από τον τάφο και μαζί με την εκταφή του έχει ξεθαφτεί η αλήθεια και η εξαπάτηση των τόσων χρόνων" τόνισε.

Τέλος η μητέρα του άτυχου εθνοφρουρού επεσήμανε ότι αυτό που αντιλήφθηκε από την ενημέρωση που είχαν σήμερα στη Νομική Υπηρεσία, είναι ότι δεν είναι διαθετιμένοι να προχωρήσουν με ποινικές διώξεις.

Ανακοίνωση από την Νομική Υπηρεσία 

Σε πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των ανακριτικών ενεργειών που έγιναν από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και τον ανεξάρτητο ποινικό Ανακριτή, Αντώνη Αλεξόπουλο προέβη ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης προς τους γονείς και τον αδελφό του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου και τους δικηγόρους της οικογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη δίωρη συνάντηση που έγινε στη Νομική Υπηρεσία, παρόντες ήταν επίσης ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, η ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ο κ. Αλεξόπουλος και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρεται, οι αστυνομικοί ανακριτές παρουσίασαν λεπτομερώς τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν και έγινε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις και επεξηγήσεις για τις πιο πάνω ενέργειες. Παραδόθηκαν δε αυτούσια, τόσο στους δικηγόρους όσο και στην οικογένεια, αντίγραφα της έκθεσης της ανακριτικής ομάδας ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου και του γραπτού σημειώματος του ποινικού ανακριτή κ. Αλεξόπουλου για σκοπούς ενημέρωσης.

Κατόπιν εισήγησης της οικογένειας, καταλήγει η ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως διευθετηθεί νέα συνάντηση μετά από τη μελέτη από την οικογένεια, των δοθέντων εγγράφων.

1
2
4